http://www.one.org Hamster Bar: Reever.ed

Hamster Bar

Tuesday, March 14, 2006

Reever.ed





Floor de Goede wint VPRO Debuutprijs 2006

De Avonden, 27 januari 2005

Tijdens de persconferentie van Stripdagen Haarlem in Paradiso heeft Peter de Wit de VPRO Debuutprijs uitgereikt aan de Amsterdamse tekenaar Floor de Goede.

Uit het juryrapport:

Vriendelijk, herkenbaar en vrolijk: dat is de wereld van Flo. Zijn eerste 'echte' strip (na een reeks boekjes in eigen beheer) heet heel veelzeggend 'De dagelijkse beslommeringen'. Daarin vertelt Floor de Goede (1980) over alledaagse wereldwonderen als het moeizaam op gang komen op de maandagochtend, het ingenieuze functioneren van de wasmachine en het gaan samenwonen met je vriendje. Kleine maar fijne semi-autobiografische observaties die de Amsterdamse twintiger raak weergeeft in even toegankelijke als charmante tekeningen. Te oordelen naar zijn oorspronkelijke tekenstijl is Flo het debutantenstadium al voorbij, vond de jury. Even geïmponeerd waren de juryleden door het feit dat Flo nu al twee jaar lang bijna dagelijks een nieuwe stripglimlach op zijn website www.doyouknowflo.nl weet te publiceren. 'FF een Flo'tje pakken' is voor sommige mensen al het ideale begin van hun dag. Reden genoeg om Flo de VPRO Debuutprijs toe te kennen, besloot de jury. Daarbij sprak de jury de hoop uit dat Flo zijn veelbelovende artistieke talenten verder zal blijven ontwikkelen. Want hoe vriendelijk en vrolijk de dagelijkse Flo'tjes ook zijn, volgens de juryleden heeft Floor de Goede nog veel meer in zijn mars.

Eervolle vermelding VPRO Debuutprijs 2006:

De jury wilde laten weten ook onder de indruk te zijn van debutant Conz (pseudoniem van Constantijn van Cauwenberghe, 1977). Met 'Toen ik nog baas van de wereld was' en 'De tweede kus' toont Conz zich een getalenteerd en ambitieus stripmaker, die er niet voor terugschrikt lange, op zichzelf staande verhalen te vertellen. Dat is in het door gagstrips gedomineerde Nederlandse taalgebied tegenwoordig een weinig gangbare en dappere keuze, waarvoor Conz extra lof verdient, aldus de jury.

Jury Stripdagen Haarlem 2006

Jeanette Scheepers (eigenares stripboekhandel Het Beeldverhaal, Amsterdam)
Arco van Os (redacteur stripinformatieblad Stripschrift)
Tsjalling Venema (stripjournalist, 'cultuurhaard' www.8weekly.nl)
David Steenhuyse (hoofdredacteur stripinformatiewebstek www.stripspeciaalzaak.be)
Geert de Weyer (stripjournalist De Morgen)

1 Comments:

Blogger Emerald. said...

Roald Dahl - stories are one of

the best.

I always found the drawings quite

Scary though.

11:47 AM  

Post a Comment

<< Home